کلینیک دکتر مروستی
نسخه فارسی کلینیک مروستی نسخه انگلیسی کلینیک مروستی نسخه عربی کلینیک مروستی
    
کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی کلینیک گوش و حلق و بینی
×
کلینیک دکتر مروستی


داروی اکرووس (ocrelizumab):


داروی اکرووس (ocrelizumab) که یک آنتی‌بادی مونوکلونال انسانی است، توسط اداره غذا و داروی ایالات‌متحده (FDA)، طراحی‌شده است تا سلول‌های B CD20 مثبت را به‌عنوان اولین و تنها دارو برای مبارزه با ابتلای به بیماری‌های عودکننده و اولیه پیشرفته مولتیپل اسکلروزیس (ام‌اس) هدف قرار دهد. این دارو ممکن است برای اهداف غیر از مواردی که در این راهنمای دارویی ذکرشده، استفاده شود. در این مقاله به معرفی و بررسی نکات مهم در مورد این دارو می‌پردازیم.
در مورد داروی اکرووس:
داروی اکرووس یک آنتی‌بادی منوکلونال انسانی است که برای انتخاب و هدف قرار دادن سلول‌های CD20 B مثبت، (که نوع خاصی از سلول‌های ایمنی است) موردتوجه قرارگرفته است که گمان می‌رود عامل کلیدی در میلین (عایق و حمایت‌کننده سلول عصبی) و آسیب عصبی (سلول‌های عصبی) است، به کار می‌رود. این آسیب سلول‌های عصبی می‌تواند منجر به ناتوانی در افراد مبتلابه بیماری‌ام اس شود. بر اساس مطالعات پیشین، این دارو بر روی پروتئین‌های سطحی CD20 که بر روی سلول‌های خاص B قرار دارند و نه بر سلول‌های بنیادی یا سلول‌های پلاسما، متصل می‌شود و بنابراین عملکرد سیستم ایمنی بدن حفظ می‌شود.
این دارو توسط تزریق داخل وریدی هر ۶ ماهه تجویز می‌شود. دوز اول به‌صورت دو تزریق ۳۰۰ میلی‌گرم به‌صورت بافاصله دو هفته از هم تزریق می‌شود. دوره‌ای بعدی به‌صورت یک تزریق ۶۰۰ میلی‌گرمی به‌صورت یکجا اعمال می‌شود.
اکرووس یک دارو تجویزی است که برای درمان بزرگ‌سالان مبتلابه فرم‌های برگشتی، اولیه و یا پیشرفته مولتیپل اسکلروزیس به کار می رود.
معلوم نیست که تجویز این دارو در کودکان بدون خطر یا مؤثر باشد.
چه کسانی نباید این دارو را دریافت کنند؟
اگر یک بیمار مبتلابه ویروس هپاتیت ب (HBV)  فعال هستید، این دارو را دریافت نکنید. اگر بیماری هستید که واکنش آلرژیک تهدیدکننده زندگی نسبت به این دارو دارید، داروی اکرووس را دریافت نکنید. بیماران باید در صورت داشتن واکنش آلرژیک به این دارو یا هر یک از اجزای آن درگذشته، به پزشک خود اطلاع دهند.
مهم‌ترین اطلاعات در مورد داروی اکرووس چیست؟
این دارو ممکن است عوارض جانبی ناخوشایند را هنگام تزریق دارو یا تا ۲۴ ساعت بعد ایجاد کند. در صورت تزریق و متعاقب  آن هرگونه ناراحتی غیرمعمول به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر عوارض جانبی ناخوشایند مانند سرگیجه، حالت تهوع، بثورات پوستی، تنگی سینه، و یا مشکل تنفس در عرض ۲۴ ساعت پس از تزریق رخ داد، با پزشک خود تماس بگیرید.
اگر در طی ۶ هفته گذشته واکسن دریافت کرده‌اید، به پزشک خود اطلاع دهید.
برای اطمینان از اینکه مصرف این دارو برای شما خطری ندارد، در موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید:
• داشتن هر نوع عفونت فعال؛
• سابقه استفاده از هر دارو که می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کند.
• اگر حامل هپاتیت B هستید؛
• اگر شما براساس برنامه در حال  دریافت واکسن هستید.
استفاده از این دارو ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان، مانند سرطان سینه را افزایش دهد. از پزشک خود در مورد خطر خاص استفاده از این دارو سؤال کنید.
معلوم نیست که آیا این دارو به یک نوزاد متولد نشده آسیب می‌رساند یا نه. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. در حین استفاده از این دارو و تا ۶ ماه پس از استفاده از این دارو، از یک روش مؤثر پیشگیری از بارداری استفاده کنید.
معلوم نیست که این دارو می‌تواند از طریق شیر مادر به کودک شیرخوار انتقال‌یافته و به یک کودک شیرخوار آسیب برساند یا نه. اگر در حال تغذیه کودک شیرخوار خود با شیر مادر هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.
نحوه مصرف داروی اکرووس
این دارو به داخل ورید تزریق می‌شود. پزشک، پرستار و یا  یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی به شما این تزریق را انجام  می‌دهد.
قبل از اینکه شما شروع به درمان با این دارو کنید، پزشک شما می‌تواند آزمایش‌هایی انجام دهد تا اطمینان حاصل کنید که مبتلا به بیماری هپاتیت B یا سایر عفونت‌ها نیستید.
ممکن است داروهای دیگر برای جلوگیری از عوارض جانبی خاصی از این دارو استفاده شود.
این دارو باید به آرامی تزریق شود و هر تزریق می‌تواند تا ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه برای به پایانرسیدن طول بکشد.
حداقل یک ساعت پس از دریافت داروی اکرووس، به مدت حداقل یک ساعت از شما مراقبتمی‌شود تا مطمئن شوید واکنش حساسیتی به این دارو ندارید.
اگر شما تا کنون بیماری  هپاتیت B داشته‌اید، مصرف این دارو می‌تواند این باعث عود این  وضعیت یا بدتر  شدن آن شود. برای اطمینان از سلامت کبد، شما در طول درمان و برای چند ماه پس از اینکه شما مصرف  این دارو را ترک کردید، نیاز به آزمایش‌های خون مکرری دارید.
نکات مهم در مصرف داروی اکرووس
اطلاعات دوز مصرفی داروی اکرووس
دوز معمولی مصرفی در  بزرگسالان برای درمان بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس):
دوز اولیه: ۳۰۰ میلی گرم  به صورت IV بعد از دو هفته با یک تزریق ۳۰۰ میلی گرمیپیگیری می‌شود
دوز نگهدارنده: ۶۰۰ میلی گرم به صورت وریدی هر ۶ ماه
توصیه:
تزریقات را (۳۰۰ میلی گرم از این دارو در ۲۵۰ میلی لیتر سرم ۰.۹٪ کلرید سدیم تزریق شود): از ۳۰ میلی لیتر در ساعت شروع کنید و ۳۰ میلی لیتر در ساعت هر ۳۰ دقیقه تا حداکثر ۱۸۰ میلی لیتر در ساعت افزایش دهید؛ مدت زمان تزریق  ۲.۵ ساعت یا بیشتر باشد.
تزریق بعدی (۶۰۰ میلی گرم از این دارو در ۵۰۰ میلی لیتر سرم ۰.۹٪ کلرید سدیم تزریق شود): از ۴۰ میلی لیتر در ساعت شروع کنید و هر ۳۰ دقیقه تا حداکثر ۲۰۰ میلی لیتر در ساعت افزایش دهید. مدت زمان تزریق  ۳.۵ ساعت یا بیشتر باشد.
نظرات:
– بیمار باید قبل از هر تزریق یعنی  حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از هر تزریق  یک آنتیهیستامین (به عنوان مثال دیفن هیدرامین) و متفورمینولون (یا کورتیکواستروئید معادل آن) درافت کند. علاوه بر این از داروهای ضد التهابی (به عنوان مثال، استامینوفن) نیز ممکن است در نظر گرفته شود.
– بیمار باید حداقل یک ساعت پس از اتمام تزریق، مراقبت شود.
– اگر تزریق برنامه ریزی شده از دست رفته باشد، آن را در اسرع وقت انجام دهید. منتظر دوزبرنامه ریزی شده بعدی نباشید. تنظیم مجدد برنامه دوز برای تخصیص دوز متوالی بعد ۶ ماه پس از مصرف دوزهای فراموش شده.  بین دوزهای مصرفی باید حداقل ۵ ماه  فاصله باشد.
مورد استفاده دارو : برای درمان بیماران مبتلا به عود یا فرم های ابتدایی بیماری  مولتیپل اسکلروزیس (ام اس)
چه اتفاقی می افتد اگر شما یک دوز از این دارو را فراموش کنید؟
اگر یک دوز از این دارو را از دست دادید، برای کسب راهنمایی به پزشک خود مراجعه کنید.
اگر از این دارو بیش از حد مصرف کنید، چه اتفاقی می افتد؟
با مراقبت‌های پزشکی اورژانس و یا کمک‌های اضطراری برای مسمومیت، تماس بگیرید.
در هنگام مصرف این دارو باید از چه مواردی اجتناب کنید؟
در حین استفاده از این دارو، یک واکسن “زنده” دریافت نکنید، در شما ممکن است یک عفونت جدی ایجاد شود. واکسن‌های زنده شامل واکسن سرخک، اوریون، سرخجه (MMR)، فلج اطفال،روتاویروس، تیفوئید (حصبه)، تب زرد، واریسلا (آبله مرغان)، زوستر (زونا) و واکسن آنفلوانزای پرندگان هستند.
عوارض جانبی داروی اکرووس:
اگر شما نشانه‌هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو را مشاهده کنید با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.
برخی از عوارض جانبی ممکن است در طول تزریق یا تا ۲۴ ساعت بعد رخ دهد. اگر دچار سرگیجه، خواب آلودگی، تهوع، سرگیجه، تب، عرق، خارش، بثورات پوستی قرمز، سردرد، ضربان قلب، تنگی قفسه سینه، مشکل تنفس یا تورم و تحریک در گلویتان شدید، به موقع به پزشک خود اطلاع دهید.

2  |  مجله قرمز  |  بازدید: 1215



نظر کاربران نظر شما:

نظر کاربران نظر شما:

نظر کاربران نظر شما:


دکتر میترا اسماعیلی

دکتر میترا اسماعیلی

متخصص پوست و مو و زیبایی

0936-1194640

دکتر امید ثابت مهر

دکتر امید ثابت مهر

جراحی پلاستیک و زیبایی

021-22927266

دکتر کامران جلالی

دکتر کامران جلالی

فوق دکترای هومیوپاتی

021-22800703

دکتر علی ابراهیمی

دکتر علی ابراهیمی

متخصص گوش و حلق و بینی

021-88622443

دکتر علی بخشنده فر

دکتر علی بخشنده فر

متخصص جراحی دهان و فک

021-77729100

دکتر کامران محمدی جنیدی

دکتر کامران محمدی جنیدی

پوست و مو و زيبايى

021-36032216

دکتر رضا نادری

دکتر رضا نادری

جراح دندانپزشک

021-44041266

دکتر زهرا آزادی

دکتر زهرا آزادی

جراحی پلاستیک و زیبایی

021-22764249

دکتر حسین احمدی

دکتر حسین احمدی

متخصص پوست مو و زیبایی

021-22229478

دکتر محمدرضا آخوندی نسب

دکتر محمدرضا آخوندی نسب

فوق تخصص جراحی پلاستیک

021-22657984

کلینیک میرداماد

کلینیک میرداماد


کلینیک گوش و حلق و بینی

کلینیک تخصصی آپاما

کلینیک تخصصی آپاما


پوست و مو و زيبايى

پلی کلینیک شبانه روزی ساج

پلی کلینیک شبانه روزی ساج


گوش و حلق و بینی

مرکز فوق تخصصی گلبرگ

مرکز فوق تخصصی گلبرگ


پوست، مو و لیزر

شبکه های اجتماعی کلینیک:


تلگرام کلینیک دکتر مروستی
آپارات کلینیک دکتر مروستی
اینستاگرام کلینیک دکتر مروستی

رسالت ما

کلینیک فوق تخصصی گوش و حلق و بینی دکتر مروستی به پاس نکوداشت پدر بزرگم دکتر غلامحسین علیم مروستی استاد جراحی گوش و حلق و بینی دانشگاه تهران و بنیان گذار جراحی های نوین در این رشته و برای استمرار راه آن استاد بزرگوار و پدر عزیزم دکتر رضا علیم مروستی برای خدمت رسانی هر چه بهتر به هم میهنان شریفم پایه گذاری و در حال احداث می باشد.
این مرکز با امکانات جراحی های محدود در امر گوش و حلق و بینی و ‌همچنین سایر جراحی های محدود پلاستیک و انواع جراحی های محدود عمومی به همراه کلینیک پوست و مو، زیبایی در خدمت مراجعین محترم خواهد بود و با تکیه بر سابقه کهن در امر درمان همراه شما هموطنان گرامی در مسیر سلامتی خواهد بود. دکتر غلامحسین علیم مروستی
۹۶/۰۴/۰۵           

تلفن:
021-26230000
ایمیل:
info@marvasticlinic.com
آدرس:
مقدس اردبیلی، خیابان الف، چنگیزی، پ2
لیست بیمه ها:
به زودی منتشر می شود



روابط عمومی:
0910-2167366
روابط عمومی:
0910-2167366
تعیین وقت قبلی:
0910-3345948
تعیین وقت قبلی:
0910-3345948

  © Copyright 2022 - All rights reserved by marvasticlinic.com - Developed: LoginBrands.com  Valid XHTML 1.0 Transitional